tisdag 7 maj 2013

Värme och maskrosor

Igår var första dagen med en tydlig försommarkänsla och värme i luften, men framåt kvällen blev det ändå en lite kylig vind. Idag var det riktigt varmt redan på morgonen och jag gick till bussen i t-shirt. Vid sjutiden på kvällen var det 24 grader i solen på termometern inne på mitt rum. Helt otroligt och helt underbart! 

Dessa varma temperaturer har satt fart på perennerna ordentligt, och det känns som om t ex lupiner och vallmo växer flera centimeter om dagen! Perennrabatterna ser inte fullt så tråkiga ut som för några veckor sedan, även om brun fortfarande är den dominerande färgen. Några backsippor blommar för fullt, liksom julrosen, pärlhyacinterna och några (få) påskliljor. Tänk att tre tulpaner har kunnat utvecklas fullt ut och knoppas nu - bambi måste ha missat denna läckerhet. Nu har jag satt en närkupa över dem, så i år ska vi se tulpaner blomma i vår trädgård!!!

Det som spirar allra bäst är naturligtvis maskrosorna och kvickroten. Vi har tappat räkningen på hur många korgar fulla med maskrosor vi har slängt, och vi är långt ifrån färdiga med rensningen... Alla som känner för att gå en match mot maskrosorna är hjärtligt välkomna till Skänstadsvägen 3! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar