söndag 4 juni 2017

Hängande pumpor

Pumpor har ju en förmåga att uppta rätt mycket plats i trädgården, inte minst om man har tänkt att producera en årsförbrukning för lagring. Dessutom kan det ju bli problem med den delen som rör marken. Då dök en hänvisning till denna blogg upp på Pinterest, och idén med hängande pumpor var ju så bra!

Källa: http://thisisahallucination-blog.tumblr.com/post/5999035979/this-not-only-looks-cool-it-is-way-superior-to
När det var dags att plantera ut pumporna häromdagen, byggde vi oss egen variant - en pumpa-tipi. Det nyanlagda landet som vi hade tänkt till pumporna är trekantigt, så det passade fint med pumpor på två sidor - de två sidorna som får mest sol. Materialet fanns tacksamt nog på kvarterets gemensamma kompost i dungen tvär över gatan: en granne hade tagit ner två björkar och slängt där! 

Pumpa-tipi version 1.0
Vi bankade ner en grov gren djupt i bädden som stöttepelare för hela konstruktionen, och skruvade sedan fast de första tre grenarna (en från varje hörn) i den. Resterande grenar och även kvistar flätades in och sattes fast med jutesnöre där det behövdes. Nu hoppas vi att pumporna och vintersquashen som vi planterat vid varsin stolpe ska frodas och så småningom bilda ett grönt tält som har frukt hängande inuti. Därtill sådde jag slingerkrasse emellan, så att det förhoppningsvis blir lite färg uppepå också. Spännande!

Tipin från andra hållet. Härinne ska det planteras kålrabbi och pak choi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar