torsdag 27 juli 2017

Trädgårdsvisning för Borås Trädgårdssällskap 27/7

Klockan är 16.30. Trädgården är i fint skick och vi är färdiga med förberedelserna inför dagens visning - sittdynorna är framtagna och fikat står och väntar. Ska bara ta en macka innan gästerna kommer, och byta kläder.

Klockan är 16.35. Medan jag brer mackan öppnar himmelen sig, och regnet bara öser ner. Vi springer ut och samlar in sittdynor och dukar. Det är ju jättebra att det äntligen kommer regn efter flera veckors torka, men var det tvunget att komma just nu?


Spår efter visningen: en välfylld men fuktig gästbok, en dygnsur dyna, resterna av lavendelkakan och en finfin bukett vi fått.

Menmen, det blev en lyckad visning i alla fall, även om det kom flera skurar under de tre timmarna vi höll öppet. Sammanlagt kom ca 90 besökare, varav ca 35 också tog sig tid att fika. Många köpte också årets finfina honung. Vi kan konstatera att det absolut fungerar att ha visning mitt under semesterperioden, och att det räcker gott att bjuda in till den knappt två veckor innan. Härligt!

Störst tryck var det de första 90 minuterna. Då hann vi knappt välkomna alla gäster och berätta om upplägget. Flest frågor fick vi om åbroddhäcken, bondbönorna, kardonen och färgkullan. Vårt nya växthus var naturligtvis dagens snackis. Flera som kom är nyfikna på föreningen, men ännu inte medlemmar, så detta var ett bra tillfälle för dem att få insyn i föreningens aktiviteter. 

Efter allt jobb vi har lagt ner under våren och sommaren känns det verkligen som att trädgården är en genomtänkt helhet nu, och det finns inga skamfläckar kvar. Då är det extra roligt att dela med sig av sitt lilla paradis till andra, och kunna inspirera dem! Det var tre år sedan vi hade visning sist, så det kändes ju länge sedan. Vi märker också hur mycket mer vi har lärt oss under den tiden, och att vi har fått en bra rutin på att hålla visningar.

Tusen tack, alla som kom! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar