söndag 28 april 2013

Köksträdgård, del 3 klar för sådd!

Igår byggde vi äntligen resterande tre upphöjda bäddar, och grävde bort allt gräs på det område där de ska placeras. Det smidiga är att vi kunde lägga gräset upp och ned inuti bäddarna som understa lagret, och det kommer att förmultna och bli finfin jord så småningom.


Idag lade Jocke på ett lager kökskompost inklusive mängder med maskar samt trädgårdskompost från förra året. Sedan toppade vi med kogödsel och till sist ett lager matjord på toppen som blir perfekt att så i. Nu är bäddarna lagom fulla och bara väntar på att ta emot frön och plantor. Minst av dessa sex bäddar ska fyllas med kronärtskockor. Så gott som alla frön som Jocke sådde för ett tag sedan har grott och blivit kraftiga plantor, men vi vågar inte plantera ut dem än eftersom det fortfarande blir väldigt kallt på nätterna. Övriga bäddar kommer vi troligen ha en roterande växtföljd i, precis som i övriga köksträdgården. 

                     
Just nu ser det nya området lite naket ut, men om bara några veckor kommer det att börja spira i bäddarna, och hasselbuskarna och sviskonträdet kommer att slå ut. Vi längtar! Tills dess känner vi oss mycket nöjda med att årets första projekt har kommit så här långt. Nu ska vi bara gräva bort lite mer gräs, jämna till jorden i gångarna och lägga på täckbark, men träningsvärken i armar, rygg och baksida lår får ge med sig först!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar