söndag 8 juni 2014

Lyckat skiftbyte i växthuset

I väntan på att frostkänsliga växter så som tomat, gurka och chili skulle flytta in i växthuset i början på juni, sådde jag några "snabba" grönsaker i slutet av mars och hoppades på att få en tidig skörd innan platsen behövdes för tomat, gurka & co.. Sallat, spenat och rädisor hann vi skörda färdigt innan det var dags för "skiftbyte" förra veckan. Mangolden däremot hade precis nått lagom storlek för att börja skördas, och pak choi:n var skördeklar, men för många huvuden för att skördas och ätas alla på en gång. Hur löser man det?

Jo, mangolden flyttade jag ut på friland där den genast gav effekt bland alla småplantor. Den klarade flytten alldeles utmärkt bara den fick ordentligt med vatten de första dagarna.

Mangolden på plats ute i landet - snyggt med stora plantor!
Pak choi:n får stå kvar i växthuset ett litet tag till, och tomatplantorna planterades mellan pak choi-huvudena!

Pak choi och tomatplantor i skön kombination.
Och så var det dags att plantera ut alla småplantor som legat i startgroparna i uterummet i flera veckor: tomat, gurka, physalis, basilika och chili. Nu är växthuset fyllt till bristningsgränsen, och vi bara väntar på en härlig skörd.


Jocke tröttnade också på druvan vi hade i växthuset som bara varit extremt klen sedan den sattes för tre år sedan. Den åkte ut, och ersattes av en Labrusca-druva som förhoppningsvis gör bättre ifrån sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar